info@nystrompartner.se

Nyström & Partner i Sverige AB
556922-7043
Vikingavägen 17A
133 33 Saltsjöbaden

08-694 85 00

Google ads

Digital potential.

Kreativa lösningar.

Vad är Google Ads?

Google Ads är Googles egna annonsverktyg och tillika världens största annonseringsverktyg. Betalningsmodellen baseras på att besökaren genomför ett klick på annonsen. Det är det snabbaste sättet att synas på Google eftersom resultat sker direkt.

Sökord med hög konkurrens är dyrare per klick. Men kostnaden är inte allt då även placeringarna av annonserna baseras på kvalitet och relevans för sökningen.

Såhär ser vår process ut.

Ungefär 66 procent av alla affärsrelationer börjar på Internet idag. Därför är sökmotorer och framförallt Google en av de viktigaste marknadsaktiviteterna. Det gäller att tidigt vara ett alternativ för de potentiella kunder som självmant söker efter en vara eller tjänst.

Steg 1

Sökordsanalys & nuläge

Vi går igenom vilka sökord som är viktigast för er och era affärsmål. Helt enkelt vilken trafik som är mest lönsam att driva. Både ur varumärkes- och säljperspektiv.

Steg 2

Kampanjstruktur

Steg två är att bygga en så effektiv kampanj som möjligt. Målet är att skapa högsta möjliga avkastning på varje krona (Return On Ad Spend). Även klickbudget planeras i detta steg.

Steg 3

Annonser

Här skapar vi annonser och landningssidor utifrån målgrupp och sökord. Ju mer relevanta annonser, desto bättre resultat. Vi kan anpassa innehållet efter önskad specifik målgrupp. 

Steg 4

Rapportering & uppföljning

En viktig faktor vid ett framgångsrikt projekt är att löpande underhålla Ads-kontot. Utifrån resultatet optimera och förändra kampanj och annonser. Rapportering sker löpande. 

Vanliga frågor

och svar.

Vad kostar Google Ads?

Betalning sker först när någon klickar på er annons. Det ger en god kostnadskontroll. Exakt kostnad avgörs i ett budförfarande med andra annonsörer. 

När börjar man se resultat av Google Ads?

Efter att kampanjen är publicerad så kommer resluteten att synas mer eller mindre direkt. 

Vad är fördelarna med Google Ads?

Fördelarna är framförallt att kunna börja generera trafik direkt och att ha full koll hur mycket som skall spenderas.